Psikohelp - İstanbul psikolog, online psikolog, online terapi
Türkiye'nin Online ve Yüz Yüze Terapi Platformu

Kapsamlı

Güvenilir

Hızlı

Profesyonel, lisanslı ve tecrübeli psikologlar ile eşleşin. Neyim var uygulaması, psikolojik testler ve kaliteli içeriklere sahip olun.

image
Online

Terapi

Dünyanın her yerinden online terapi almak için bu seçeneği kullanabilirsin. Özgürlüğün tadını çıkar

Yüz yüze

Terapi

Bazen Online Bazen ise yüz yüze terapiye ihtiyacın var ise bu seçenek tam sana göre. Şimdi bizimle iletişime geç!

Whatsapp 24/7

(0 541) 963-8987

Aklınızda herhangi bir soru veya problem varsa bizi arayın veya randevu alın. Temsilcimiz kısa süre içinde size cevap verecektir.

Daha kolay daha esnek ve daha uygun

Online terapi ile terapi sürecine hemen başla

Online Terapi ile istediğiniz zaman ve istediği yerde psikoloğunla randevu ayarlayabilirsin. Psikohelp uygulaması özellikleri sayesinde  kendin hakkında daha fazla bilgi sahibi ol.  Bütün özellikleri kullanmak için şimdi Psikohelp uygulamasını indir

image
Psikohelp

Psikohelp ile Tanışın

Detaylı mülakatlarımızı başarı ile geçmiş, psikoterapi etiğini uygulayan en az klinik psikoloji yüksek lisans mezunu, psikoterapi eğitimlerini almış uzman psikoloğumuz ile tanışın. 

online psikolog, online terapi, istanbul psikolog

Psikohelp Nasıl Çalışır

Bir kaç dakika içinde online terapi için  sana en uygun psikolog ile görüşme ayarla

image

1. Uygulamayı İndir

Uygulamayı indirdikten sonra gerekli yerlere bilgilerini girerek "kayıt ol"

image

2. Doğru Psikolog ile Tanış

Kendin için doğru psikoloğu bulduktan sonra avantajlı paketlerden birini satın al.

image

3. Görüşmeye Başla

Psikoloğunla online terapi yapmak için ayarladığınız saatte uygulamaya giriş yap

Adım adım doğru psikoloğu bulmak

Psikohelp terapi sürecinizin her anında size rehberlik edecek. Adımları takip etmen yeterli!

Sorun yaşadığın durumlarda sana yine uzman psikologlar rehberlik edecek.

image

Uygulamayı İndir

Psikohelp uygulamasını app store ve Play Store uygulama marketlerinden indirebilirsin

image

Kayıt Ol

Tüm ülkelerden telefon numaranla kayıt olabilirsin. Kayıt olduktan sonra diğer bilgilerini kaydet

image

Psikolog Bul

Size yöneltilen teste soruları sizin en uygun şıkları işaretleyerek size en uygun uzman psikologları önerir

psikohelp, online terapi, online psikolog, tavsiye psikolog, terapi, uzman psikolog, klinik psikolog

Senin için en doğru psikoloğu bulalım. 3 harika yöntemimiz var:

Doğru psikoloğu bulduktan sonra ihtiyacın olan seans paketini satın alarak psikoloğunla görüşmeyi ayarlayabilirsin.

image

Kısa Formu Doldur

Kısa formu doldurduktan sonra Psikohelp seni saniyeler içinde en doğru psikolog ile eşleştirsin

image

Psikolog bul özelliği ile kendin ara

Doğru psikolog ile eşleştiğini düşünmüyorsan, uzman psikologlar içinde filtre yaparak doğru psikoloğu kendin de seçebilirsin

image

OPTA 'ya Başvur

Hala kafanda soru işaretleri varsa OPTA’ya başvur, sana en uygun psikoloğu bir psikolog eşliğinde beraber bulalım

Psikohelp'te OPTA var

OPTA programımız ile doğru psikoloğu bulmak çok kolay!

Seni tam tanımadan bir psikoloğa yönlendirme robotlarından sıkıldıysanız OPTA sana göre! Kendin için doğru psikoloğu bulma sürecini bir psikolog ile yapmak ister misin?  OPTA programı ile psikologlarımız seninle ayrıntılı görüşmeler yaptıktan sonra ve bazen psikolojik testler uyguladıktan sonra senin  için hangi terapi yönteminin ve psikoloğun senin için uygun olduğuna seni yönlendirsin.

Psikolojik Testler

En çok kullanılan Psikolojik Testler

Borderline testi ile kişiliğinizin borderline özellikleri olup olmadığı ile ilgili sonuçlar verir

Özgüveninizle ilgili sizde merak ettiklerinizi bu psikolojik test ile ölçümleyin

Anksiyete / kaygı ile kaygı seviyenizle ilgili bilgi sahibi olun. Psikolojik teste şimdi başla

Ruhsal belirti tarama testi ile hangi psikolojik belirtilerin olup olmadığını ölçümleyin bilgi sahibi olun.

Depresyon testi ile depresif belirtileriniz ile ilgili bilgi sahibi olun. Psikolojik teste şimdi başla

Cinsel Mitler Ölçeği ile cinsel hayatınızda ne gibi cinsel mitlere sahip olduğunuz ile ilgili bilgi verir.

Sıkça Sorulan Sorular

Psikohelp klinik psikologlar ile danışanları buluşturan online terapi platformudur. Psikohelp kaliteli psikoterapi hizmeti için seni doğru klinik psikologlar ile eşleştirir.  Yada doğru psikoloğu bulman için psikologlar ekibimiz sana yardımcı olacak.  Online terapi hizmeti yanında analiz kiti, neyim var uygulaması, psikolojik testler, duygu düzenleme kiti, psikolojik egzersizler, bilgi bankası gibi birçok özelliği içinde barındıran bir platformdur. Şimdi sende katıl!

online terapi(online psikolog) hizmeti alırken en kritik adım doğru psikolog ile eşleşmektir. Robotların sizi çok az bilgi ile sizi psikoloğa yönlendirmesi çoğu sefer fiyasko ile sonuçlanabilmektedir. Psikohelp bu soruna OPTA ile çözüm getirdi. Sizin için en uygun psikoloğu bir psikolog eşliğinde bulun.  Hemen uygulamayı indirin başvuru yapın

 

Görüşeceğim terapist neye göre önerilir?

Terapistiniz doldurmuş olduğunuz formdaki bilgilere göre atanmaktadır. Ancak terapistinizi değiştirmek istediğinizde kendi kriterlerinize göre bir terapist ile iletişime geçebilirsiniz. Bu konuda kafanızın hala karışık olması durumunda OPTA programımız ile size atanan bir psikolog yardımıyla yeni bir terapist seçebilirsiniz.

Terapiye başlamadan önce ne tür hazırlıklar yapmalıyım?

Terapi saatinde hazır olarak bulunmanız önemlidir. Eğer online terapi gerçekleştiriyorsanız seans saatinden önce teknik bir sorun yaşanmaması için internet bağlantınızı, cihazınızın sarjını, rahat edebileceğiniz, sessiz, dikkat dağıtıcı olmayan bir ortam sağlamalısınız. Bunların yanında terapi sürecine başlamadan önce terapiyle neyi hedeflediğinizi ve beklentilerinizin neler olduğunu netleştirebilirsiniz. Terapiye dürüstlükle ve açık bir zihniyetle yaklaşmak önemlidir. Seanstan önce hangi konuları ele almak istediğinizi düşünebilirsiniz. Bunlar, terapinin daha verimli olmasına yardımcı olabilir. 

Terapi seansları ne sıklıkta yapılmaktadır?

Terapi seanslarının sıklığı, terapistin ve danışanın ihtiyaçlarına, terapi türüne ve terapi sürecinin amacına göre değişebilir. Genellikle terapi seansları haftada bir kez yapılır ve bu, birçok kişi için uygun bir sıklıktır. Ancak bazı durumlarda seanslar daha sık veya daha seyrek olabilir.

Terapi sürecinde beklentilerim neler olmalıdır ve terapistimle nasıl işbirliği yapabilirim?

Terapi sürecinden beklentiler danışanın ihtiyaçlarına göre değişiklik göstermektedir. Hedeflerinizi terapistinizle işbirliği içinde belirleyebiliriniz. Terapinin zaman alabileceğini anlamanız önemlidir. Terapistinizle işbirliği kurarken sorular sormaktan çekinmemeniz, dürüst ve açık bir iletişim kurmanız, terapiye dair beklentilerinizi paylaşabilirsiniz. Terapiye bağlılık ve düzenli katılım terapiden en iyi şekilde faydalanmanızda yardımcı olacaktır. Eğer kullanılan terapi yönteminde ev ödevleri veriliyorsa bunları yerine getirmeniz, kazandığınız becerileri günlük yaşamınızda uygulamaya çalışmanız gerekmektedir.

olan kişilerin de en yakın sağlık kuruluşuna gitmesi gerekmektedir.

Seans süresi kaç dakika?

Seans süreleri genellikle 45-50 dakika olmakla birlikte kullanılan terapi yöntemine, hastanın ihtiyaçlarına, terapistin tercihine, alınan terapinin türüne göre değişiklikler gösterebilmektedir. İlk görüşmeler daha uzun sürebilir. Örneğin çift terapilerinde ilk görüşmenin 1.5 saate çıkabildiği görülür. Seans sürelerinin 45-50 dakika civarında belirlenmesinin sebebi, bu süre zarfının hastanın dikkatini sürdürebilmesi ve derinlemesine çalışma için yeterli görülmesidir.

Kendin için en uygun klinik psikoloğu bulduğuna emin olduktan sonra randevu oluşturmak için seçtiğim psikoloğunun takviminden en az 3 farklı zaman aralığı için istekte bulunun. Seçtiğin klinik psikoloğun ile uygun seans saati belirlendikten sonra online terapiye başlayabilirsiniz.

Çalışan bir bireyim. Akşam saatlerinde veya hafta sonu online terapi hizmeti alabilir miyim?

PsikoHelp platformunda hafta içi ve hafta sonu belirli saat aralıklarında çalışan klinik psikologlardan size en uygun olan terapisti seçebilirsiniz. Seçtiğiniz psikoloğun ve sizin uygunluğunuz dahilinde birlikte belirlediğiniz herhangi bir saatte görüşmelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Online terapi(online psikolog) nedir ve online terapi(online psikolog) nasıl yapılıyor?

Online terapi, kişilerin çevrimiçi uygulamalar vasıtasıyla lisanslı bir psikolog ile görüşebildikleri bir ruh sağlığı hizmetidir. Uygun bir terapist seçildikten sonra terapistin ve kişinin uygunluğuna göre bir randevu ayarlanır. Seçilen tarih ve saatte videolu görüşme yapılır. Bunun için bilgisayar/akıllı telefon ve internet bağlantısı yeterlidir. Online terapi, esneklik sağlayarak birçok kişi için erişilebilir bir tedavi seçeneği sunar. Ödemeler de çevrimiçi olarak güvenli bir ortamda gerçekleştirilir. 

 

Online terapi ile yüz yüze terapi arasındaki farklar nelerdir?

Online terapi, internet üzerinden gerçekleştirilirken, yüz yüze terapi fiziksel olarak terapist ve danışan arasında gerçekleşir. Online terapide terapist ve danışanın aynı coğrafyada bulunma zorunlulukları yoktur. Dolayısıyla terapiye erişimi bulundukları konum itibarıyla zor olan kişiler için online terapi erişilebilir bir yöntemdir. Ancak teknolojiye erişimin olmadığı yerlerde online terapi mümkün olmamaktadır. Bunun yanında yüz yüze terapide danışan ve terapist aynı ortamda oldukları için görsel ve sözel olmayan iletişim daha etkili olmaktadır.

 

 

Online terapi işe yarar mı?

Online terapi genel olarak yüz yüze terapi kadar etkili bir tedavi seçeneğidir. Depresyon, anksiyete gibi yaygın ruh sağlığı sorunları için sıkça tercih edilen bir yöntemdir. Uygun koşullar sağlandırdı takdirde yetkin bir terapistin eşliğinde başarılı sonuçlar alınır. Ancak bazı şiddetli ruh sağlığı problemleri için yüz yüze görüşmek daha uygun olabilir. Bundan dolayı ihtiyaç ve koşullar değerlendirilmeye alınmalıdır.

 

Hangi durumlarda online terapi alınmamalıdır?

Online terapi alkol ve madde bağımlılığı olan, başkalarına zarar verme potansiyeli olan, hastane yatışı gereken, yoğun psikotik semptomların eşlik ettiği, şiddetli ruh sağlığı sorunları yaşayan kişiler için uygun bir terapi yöntemi değildir. Aynı zamanda klinik psikologların ilaç yazma yetkileri bulunmamaktadır. İlaç tedavisi alması gereken kişilerin bir psikiyatristle görüşmeleri gerekmektedir. İntihar düşünceleri ya da kendine veya başkalarına zarar verme düşünceleri olan kişilerin de en yakın sağlık kuruluşuna gitmesi gerekmektedir.



Online terapi kimler için uygun değildir?

Online terapi pek çok kişi için etkili bir seçenek olsa da ihtiyaç ve koşullardan dolayı kimi zaman uygun bir terapi yöntemi olmamaktadır. Şiddetli ruh sağlığı olan, yüz yüze iletişim kurmaya ihtiyaç duyan kişiler için online terapi uygun değildir. Ayrıca acil durumların varlığında yüz yüze terapi daha iyi bir seçenek olabilir. Bunların yanında teknik sorunlar yaşayan, teknolojiye erişim konusunda sıkıntıları olan, görüşmeye girmek için uygun ortamı sağlayamayan kişiler için yüz yüze terapi daha iyi bir seçenek olabilir.

mobil cihazlarınızla veya masaüstü cihazlarınızdan katılabilirsiniz.

 

Online terapi ücretleri ne kadar?

Psikohelp uygulamasında farklı yaşlardan ve ekollerden tecrübeli danışanlarımız bulunmaktadır. Seans ücretleri terapistin uzmanlık düzeyine, deneyimine, çalıştığı alanlara ve terapinin türüne göre değişiklik gösterebilmektedir.

Online terapi nasıl çalışır ve güvenli midir?

Online terapi yüz yüze terapiye benzemektedir, yüzyüze terapiden en önemli farkı çevrimiçi platformlar üzerinden gerçekleşmesidir. Danışan terapistler arasından seçim yaparak terapi sürecini başlatır. Online terapide akıllara takılan en önemli sorulardan biri gizlilik ve güvenlik konusudur. Terapi seansları güvenlik önlemleri altında gerçekleşir ve yüzyüze seanslarda olduğu gibi bireylerin kişisel bilgileri gizli kalmaktadır.

Online terapi(online psikolog) ödemeleri güvenilir mi?

Psikohelp uygulaması üzerinden hesabınızı oluşturduktan sonra size uygun psikologla eşleşeceksiniz ardından seansınızı planlamak ve size uygun avantajlı paketi satın almak için ödeme bilgilerinizi girebilir ve banka/kredi kartıyla satın alma işleminizi tamamlayabilirsiniz. 

İsterseniz kartlarınızı kaydederek daha sonraki satın alımları hızlıca gerçekleştirebilirsiniz. Bütün bilgileriniz online alışverişte en çok kullanılan iyzico altyapısıyla güvenli bir şekilde saklanmaktadır.



Online ücretsiz terapi alabilir miyim?

Psikohelp uygulamasında çalışan bütün psikologlar psikoterapi hizmetini tamamen profesyonel şekilde yürütmektedir. Psikohelp bünyesinde hizmet veren psikologlar görüşmelerinden ücret talep etmekte, ücretsiz terapi seçeneği bulunmamaktadır..

 

Psikolojik Testler Nedir?

Psikolojik testler,bireylerin zihinsel, duygusal ve davranışsal özelliklerini ölçmeye yönelik oluşturulan ölçme araçlarıdır. Bu testler çeşitli amaçlarla kullanılabilir. Örneğin işe alım,klinik, eğitim değerlendirmesi, araştırma ve kişisel gelişim gibi farklı amaçlarla kullanılır. Psikolojik testlerin geçerliliği ve güvenirliğinin yüksek olması ve standartlaştırma sürecinden geçmiş olması oldukça önemlidir. Psikolojik testlerin gelişim, kişilik, zeka, öğrenme güçlüğü gibi farklı çeşitleri bulunur. 

 

Psikolojik Testler psikolojik tanı koymak için kullanılabilir mi?

Psikolojik testler hiçbir şekilde tanı ve tedavi amaçlı kullanılamaz. Tanı ve tedavi gerektiren durumlar için lütfen yetkili mercilere başvurunuz. Psikolojik Testlerin sonuçları kişinin kendisi ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olması amaçlanmaktadır. Tanı ve tedavi gerektiren durumlar için lütfen yetkili mercilere başvurunuz.

Psikolojik testin sonucu düşündüğümden farklı çıktı. Ne yapabilirim?

Psikolojik testlerin sonuçları düşünüldüğünden farklı çıkması durumunda bir uzmana danışmak en etkili yollardan biridir. Her testin yapısı ve ölçtüğü bileşen farklı olduğundan dolayı testin sonucu düşünüldüğünden farklı çıkabilmektedir. Ayrıca testin sonucunu yorumlayan kişinin bilgiside testin sonucunun yorumlanmasında kritik öneme sahiptir.

Bunlara ek olarak kişisel farklılıklar ve ortam etkenleri gibi sonucu etkileyebilecek diğer faktörler de göz ardı edilmemelidir.

 

Psikolojik Testler faydalı mıdır?

 

Psikolojik testler, bireyin zihinsel, duygusal, davranışsal özelliklerini ölçmeye yönelik olarak oluşturulan ölçme araçlarıdır. Hastane, okul, işyeri gibi çeşitli alanlarda kullanılan psikolojik testler ruh sağlığı değerlendirmesinde ve zihinsel sağlığın incelenmesinde faydalı olan ölçme araçlarıdır.

Psikolojik testler bilimsel mi?

Psikolojik testler bilimsel temellere dayanmaktadır. Bu testler, araştırmacılar tarafından bilimsel teorilere ve normlara göre geliştirilmektedir. Testler belirli örneklem gruplarına uygulanır, elde edilen veriler analizlerden geçerek belirli normlar elde edilir. Testlerin değerlendirilmesi bu normlara göre yapılmaktadır. Bu şekilde psikolojik testlerin geçerliliği ve güvenirlilik çalışmaları yapılarak bilimsel bir temele dayandırılmış olur.

Geliştirdiğim ölçeği(psikolojik testi) sitenizde yayınlamak istiyorum. Ne yapmalıyım?

Geliştirmiş olduğunuz psikolojik testleri web sitemizdeki diğer psikolojik testlerin arasına yayınlamak için hel[email protected]  email adresine mail atmanız yeterli olacaktır.

Giriş aşamasında sorulara verdiğiniz cevaplara göre size en uygun psikolog ile eşleştirilirsiniz. Eşleştiğiniz psikoloğunuzla mesajlaşma sistemini kullanarak ulaşabilirsiniz. Yada doğrudan klinik psikoloğunuzla randevu oluşturarak iletişim sağlayabilirsiniz. Psikohelp uygulamamızı App Store, Google Play Store ve AppGallery uygulama marketlerinden bulabilirsiniz.

Psikohelp ile çalışan bütün uzmanlar klinik psikolog ünvanı almış klinik psikologlardır. Çocuk & Ergen terapisi , yetişkin terapisi, çift terapisi, aile danışmanlığı, geriatri, cinsel terapi alanlarında çalışan klinik psikologlar(online terapi- online psikolog) bulunmaktadır

A

Kişisel veri gizliliğini ve görüşmelerin güvenliğini nasıl sağlıyorsunuz?

Psikohelp olarak kişisel verilerinizin  gizliliğini ve güvenliğini KVKK aydınlatma metni dahilinde sağlamaktayız. Görüşmeler sırasında ses ve görüntü kaydı alınmamaktadır. Online terapi sürecinde gizlilik ve danışanın mahremiyeti esastır. 18 yaş üstü danışanların tedavi sürecinde, danışan talep etmedikçe üçüncü kişi ve kurumlarla bilgi paylaşılmaz. Fakat hastane yatışı gerektirecek durumlar veya intihar gibi hayati tehlike arz eden durumlarda ve psikoloğun danışana fayda sağlayacağına kanaat getirdiği durumlarda danışanın mahremiyetinin korunması için yalnızca gerekli görülen kişilerle sınırlı ve amaca yönelik bilgiler paylaşılabilir.

Gizlilik ve etik kurallar nelerdir ve hasta bilgileri nasıl korunur?

Gizlilik ve etik kuralları, terapinin temel taşlarından biridir ve danışanların güvende hissetmelerini sağlar. Gizlilik ve etik kural danışanların kişisel bilgilerinin, mahremiyetinin, terapide paylaştıkları duygusal içeriklerin danışan tarafından korunmasnı içerir. Terapistler, etik standartlara uymak ve gizliliği korumakla yükümlüdürler. Bu nedenle, terapi sürecinin başlangıcında danışanlarla bu kurallar ve bilgilerin nasıl korunacağı hakkında detaylı bir şekilde iletişim kurarlar. Danışanlar terapiye başlamadan önce imzaladıkları onam belgesiyle kişisel bilgilerinin nasıl kullanacağı ve kimlerle paylaşılabileceğini belirler. Hastaların kimlik ve demografik bilgileri gizli tutularak süpervizyon kapsamında, vaka toplantılarında, çeşitli bilimsel yayınlarda hastanın izni dahilinde hastalığın belirli özellikleri meslektaşlar arasında paylaşılabilir.Bilgi paylaşımı yasal gereklilikler dahilinde hastanın rızasıyla yapılabilir. 

Danışan ve terapist arasındaki iletişim güvenilir bir ortamda gerçekleştirilir. Online terapilerde de verilerin gizliliği ve güvenliği şifrelenmiş iletişim araçları kullanılarak korunur.



Uygulamamızdaki seans dışı araçlardan faydalanmak için herhangi bir ücret ödemesi yapmanıza gerek yoktur.

Online terapi hizmeti alırken herhangi bir sorun yaşanması durumunda [email protected] üzerinden iletişime geçebilirsiniz. 

Herhangi bir sorun yaşadığınızda [email protected] mail adresinize mail atarak destek isteyebilirsiniz.

Blog

En Son Blog Yazıları

Psikohelp ile terapi yolculuğuna şimdi başla!

(istanbul psikolog-Yüz Yüze Terapi- Online Terapi)

Profesyonel Terapi Hizmetleri Psikohelp

Dünyanın her yerinden bize online terapi yöntemi ile ulaşabilir ve psikolojik destek alabilirsiniz. Yüz yüze psikoterapi için istanbul’da(istanbul psikolog desteği).hizmet vermekteyiz

istanbul psikolog, online psikolog, online terapi, psikolog tavsiye


Neden Psikohelp?

Psikohelp Psikoterapi

Psikohelp Psikoterapi uzman psikolog kadrosu ile psikoterapi hizmeti veren bir psikolojik destek kuruluşudur. Yaklaşık olarak 10 yıla aşkındır. istanbul’da ve Türkiye’de uzman psikolog kadrosu ile psikoterapi hizmeti vermektedir. istanbul psikolog 

Psikolojik destek alırken güven duyabileceğiniz deneyimli,  profesyonel uzman psikolog  kadro ile psikolojik destek destek hizmeti ile yanınızdayız.

istanbul psikolog, online terapi, online psikolog tavsiye, en başarılı psikolog, psikolog randevu

Bireysel Psikoterapi

Yaşamımıza etki eden sorunları daha derinlikli bir yöntemle kendinizden başlayın

İşlevsel bir yaşam.

Sizi işlevsiz kılan döngüleri daha yakından tanıyın

Kendini tanımak

Kendini daha bütünlüklü tanımak 

Şimdi ve Burada.

Hayatınızın her evresi yaşanmaya değer

istanbul psikolog, 

Bireysel terapi, psikolojik sorunların tedavisinin danışan ve ruh sağlığı uzmanı tarafından bire bir olarak yürütüldüğü oldukça yaygın bir terapi şeklidir. Bireysel terapi sırasında ruhsal durumunuzu, duygularınızı, düşüncelerinizi ve davranışlarınızı inceleme fırsatına sahip olursunuz. Bireysel terapi, psikoterapi veya konuşma terapisi olarak da adlandırılmaktadır. Danışanların, eğitimli bir ruh sağlığı uzmanı ile güvenli, yargısız ve gizlilik esasının bulunduğu bir ortamda bire bir çalıştıkları bir süreçtir. istanbul psikolog, online terapi, istanbul psikolog tavsiye, türk psikolog, şişli psikolog, avrupa yakası psikolog, psikolog randevu

Bireysel terapi, bireylerin duygularını, inançlarını ve davranışlarını keşfetmelerine, zorlayıcı veya travmatik anılar ile çalışmalarına, yaşamlarında değiştirmek istedikleri yönlerini belirlemelerine, kişisel hedefler oluşturmalarına, kendilerini veya başkalarını daha iyi anlamalarına ve istenen değişime yönelik çalışmalarına olanak tanımaktadır.

istanbul psikolog, online terapi, istanbul psikolog tavsiye, türk psikolog, şişli psikolog, avrupa yakası psikolog, psikolog randevu

istanbul psikolog

Bireysel terapide; depresyon, kaygı bozuklukları, obsesif-kompulsif bozukluk, travma sonrası stres bozukluğu, bipolar bozukluk, panik bozukluk, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, özgüven problemleri, stres yönetimi, öfke kontrolü, fobiler, sosyal anksiyete bozukluğu,  kişilik bozuklukları, yeme bozuklukları, cinsel işlev bozuklukları, uyku bozuklukları, alkol ve madde kullanım bozukluğu, ilişki ve iletişim problemleri, duygudurum bozuklukları konuları çalışılmaktadır. istanbul psikolog, online terapi, istanbul psikolog tavsiye, türk psikolog, şişli psikolog, avrupa yakası psikolog, psikolog randevu

istanbul psikolog,

Bireysel terapide uzmanlar tarafından genellikle; Psikodinamik Terapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Şema Terapi, Kabul ve Kararlılık Terapisi, Çözüm Odaklı Terapi, Diyalektik Davranışçı Terapi, Bütüncül Psikoterapi, Varoluşçu Psikoterapi, Kişilerarası Psikoterapi yöntemleri uygulanır.

Her bir yaklaşım belirli özelliklere, güçlü yönlere ve faydalara sahiptir. Psikoterapi yaklaşımları, psikoterapistler için bir yol haritası görevi görür: Danışanlar ve sorunlarını anlama, çözümler geliştirme sürecinde onlara rehberlik eder. Bilinmesi gereken en önemli şey, psikoloğunuzun yardıma ihtiyacınız olduğunu düşündüğünüz alanda uzmanlığa sahip olup olmadığıdır. istanbul psikolog, online terapi, istanbul psikolog tavsiye, türk psikolog, şişli psikolog, avrupa yakası psikolog, psikolog randevu

istanbul psikolog,

Terapi genellikle; bireyin kendi isteği doğrultusunda sosyal yaşamına, ilişkilerine veya okul/iş yaşamına dair alanlarda işlevsellik kaybı yaşadığını ve sorunlarının içinden çıkamayacağını düşündüğü zamanlarda önerilmektedir.

Bunlara ek olarak birey; daha sağlıklı ilişkiler kurabilmek, yaşam kalitesini artırmak ve bu tür hedeflere ulaşabilmek için gerekli becerileri öğrenmek adına psikoterapi arayışında olabilir. Ayrıca kendini tanıma, performans geliştirme, zorlu yaşam olaylarıyla baş edebilme gibi kişisel gelişim alanlarında da psikoterapi başvuruları sıklıkla görülmektedir.

istanbul psikolog, online terapi,

Hedefler, terapötik sürece yön verir; danışman ve danışanın belirli bir yönde ilerlemesine yardımcı olur. Hedeflerin belirlenmesi danışanın aktif katılımı ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilir. Hedef belirleme kişisel bir deneyimdir.

Bireysel terapi seansları tipik olarak 45 ila 50 dakika sürmektedir. Tedavinin sıklığı ve süresi büyük ölçüde ihtiyaçlarınıza, tedavi hedeflerinize ve terapistin uygulamalarına göre değişkenlik gösterir. Seans sayısı bir yaklaşımdan diğerine değişim göstermektedir. Örneğin kısa süreli ve uzun süreli psikodinamik psikoterapinin standartlaştırılmış bir tanımı olmasa da, uzmanlar tarafından toplam seans sayısı ve tedavi süresi bakımından farklılık gösterdikleri konusunda genel bir fikir birliği bulunmaktadır. Uzun süreli psikodinamik psikoterapide, danışan ve terapist tipik olarak her yıl en az 40 seansla bir yıldan uzun bir süreçte tedaviyi sürdürürler. Öte yandan kısa süreli psikodinamik psikoterapide, psikoterapi bir yıldan az ve 40 seanstan az olacaktır. Bilişsel davranışçı terapi ise genellikle 12 ila 20 hafta boyu süren seanslar gerektirir.

istanbul psikolog, online psikolog, online terapi, psikolog tavsiye

Aile & Çift Psikoterapisi

Yaşamımıza etki eden sorunları daha derinlikli bir yöntemle kendinizden başlayın

 Aile Çift danışmanlığı, ilişki  danışmanlığı veya çiftler  terapisi olarak da bilinen  evlilik  danışmanlığı,  insanları yakın ilişkilerde  destekleyen bir tedavi  şeklidir . aile çift  danışmanlığı, ayrılık veya  gelişmiş yakınlık ve anlayış arayışında olan eşler için yararlı olabilir .

aile çift danışmanlığı   tüm aile bireylerinin davranışlarını ele alan bir psikoterapi şeklidir. bu davranışların yalnızca bireysel aile üyelerini değil, aile üyeleri ve aile birimi arasındaki ilişkileri de incelemektedir. Bu nedenle, süreç genellikle bireysel terapi için harcanan süreden fazladır.

Aile & Çift  terapisinde amaç sadece  sorunlarını çözmek değildir. Çiftlere ve Ailelere bazı becerileri kazandırmak böylece ileride yaşayacakları sorunlarla başa çıkmalarını sağlar. bu yüzden hem terapi esnasında hem de  terapi sonrası ilişkileri sağlıklı bir şekilde yürütmeyi amaçlar.

Aile Terapisine anne,baba,çocuklar ve kardeşler katılabilir.

Çift Terapisine partnerler katılabilir.

Evlenme korkusu

Ayrılık ve Boşanma

Aile ve Çift arası iletişim bozukluğu

İlişki bağımlılığı

Cinsel problemler

Travma

Aldatma

Evlilikte kıskançlık

gibi birçok konuda başvuru yapabilirsiniz.

Aile & Çift Terapileri ortalama 50 dk sürmektedir

istanbul psikolog, online psikolog, online terapi, psikolog tavsiye

Oyun Terapisi

Yaşamımıza etki eden sorunları daha derinlikli bir yöntemle kendinizden başlayın

Oyun ve oyuncaklar aracılığı ile çocukların kendilerini ve ihtiyaçlarını ifade etmelerine yoğunlaşan özel terapi türüne “oyun terapisi” denir. Oyun terapisi, çocukların bilişsel ve sosyal becerilerini, duygu ve düşüncelerini oyun ile ortaya koymalarını amaçlar. Oyun terapisti ise çocuğun ortaya koyduğu oyun dünyasına onunla birlikte girerek, çocuğun oyun dilini konuşur. Terapi sürecinin sonunda çocukların yaşadıkları duygusal sıkıntıları gidermeleri ve sağlıklı gelişimlerine ulaşmaları hedeflenir. 

Her çocuğun kendi terapi süreci; kendi iyileşme temposuna, yaşadığı problemin konusuna, bu konunun gelişimsel olarak hangi dönemden kaynaklandığına ve ailenin sürece düzenli katılıma bağlı olarak değişir. istanbul psikolog – online terapi, online psikolog, türk psikolog,

Genellikle 2-10 yaş aralığındaki çocuklar oyun terapisinden faydalanabilirler. Alt sınır olarak ele alınan 2 yaş, gelişimsel olarak çocukların sembolik oyun oynamaya başlayabildikleri yaştır. Bu sebeple çocuğun kendisini sözle ifade etmesi beklenmeden, sembolik oyun oynamaya başlayan her çocuk faydalanabilir.

Bazen çocukların canını sıkan, onları üzen durumlar olur. Böyle zamanlarda çocuklarla oyun oynayıp, onlara yardım eden oyun abileri/ablaları vardır. Biz de seninle bir oyun abisine/ablasına gideceğiz.” Şeklinde kısa ve doğru bir açıklama yapmak önemlidir.

Oyun terapisin de ebeveynin katkısı çok önemlidir.

oyun terapisi süreci boyunca terapist aileyle görüşme halindedir

terapist uygun görürse ebeveynler çocukla birlikte  oyun terapisine katılabilirler.

  • Kardeş kıskançlığı
  • Korku ve kaygı yaşayan çocuklar
  • Uyku sorunları
  • Cinsel istismar
  • Alt ıslatma(Enürosuz)
  • Kaka tutma(Enkogrosuz
  • Hiperaktiflik sorunlar
  • Dikkat eksikliği
  • Ebeveynden ayrılamama
  • Okul sorunları 

gibi birçok konuda çalışmaktadır.

oyun terapisi, çocuk psikolog

Ergen Terapisi

Yaşamımıza etki eden sorunları daha derinlikli bir yöntemle kendinizden başlayın

istanbul psikolog, online psikolog, online terapi, psikolog tavsiye

Terapistler ergenlik çağındaki genç bireylerin kendilerini ve duygularını tanımalarını,öfkelerini kontrol etmelerinde yardımcı olur.

Ergenlik dönemi kişinin gelişim görevleri açısından bugüne kadar yaşamış olduğu aksamları, gerilemeleri çözebileceği bir zaman aralığıdır. en temel gelişim görevleri kimlik oluşturma, soyut gelişim, özdeşim, fiziksel büyüme, meslek seçimi, cinsel gelişimidir

Ergen  terapisi genellikle 11-18 yaş arasını kapsamaktadır.

  • Öfke problemi
  • Kaygı sorunları
  • Akranlarla sorunlar
  • Okul ile ilgili zorluklar/uyum sorunları
  • Sınav kaygısı
  • Sınav stresi
  • Takıntılar
  • İlişki sorunları
  • Kimlik sorunları
  • Kayıp ve yas
  • Travma
  • Cinsellikle ilgili konular
  • Yeme bozuklukları
  • Teknoloji bağımlılığı
  • Ailevi sorunları  gibi çok konuda başvuru yapabilirsiniz.

Reşit olmayan ergenlerle çalışırken, ilk görüşmede gerekli bilgiler ailenin de katılımıyla alınır. Danışan gizliliği ilkesine göre, ergen ve ailesiyle ister ayrı ister bir arada görüşülsün, gizlilik esası hem ergene hem de ailesine aktarılmalıdır. Ergenin uzmanla paylaştıkları, izni olmadığı sürece kimseyle paylaşılmaz. İstisna yapılan tek durum uzmanın, ergenin ya da başka birinin hayatının tehlikede olduğunu düşünmesidir.

Terapiye gelen ergenin sorununa ve ciddiyetine göre değişmekle birlikte, her ergen danışan için ruh sağlığı çalışanı, aile ve danışan beraber terapi sürecinin nasıl devam edeceğine ve seans sıklıklarına birlikte karar verirler. Terapinin kaç seans süreceğine dair net bir bilgi vermek yanlış olacaktır. Terapi süreci kişiye özeldir

Psikoterapi İçin Bazı Bilgiler

Online Terapi ve Yüz yüze Terapi Alırken Sürecinizi Olumlu Etkileyecek Bazı Bilgiler​

Çağrışım Psikoterapi Merkezi-1 (6) istanbul psikolog, online psikolog, türk psikolog, avrupa yakası psikolog, online terapi,türkiye psikolog, psikolog tavsiye, istanbul psikolog tavsiye, istanbul psikolog online.png