Dünyanın her yerinden bize online terapi yöntemi ile ulaşabilir ve psikolojik destek alabilirsiniz. Yüz yüze psikoterapi için istanbul’da(istanbul psikolog desteği).hizmet vermekteyiz
Psikohelp Psikoterapi uzman psikolog kadrosu ile psikoterapi hizmeti veren bir psikolojik destek kuruluşudur. Yaklaşık olarak 10 yıla aşkındır. istanbul’da ve Türkiye’de uzman psikolog kadrosu ile psikoterapi hizmeti vermektedir. istanbul psikolog
Psikolojik destek alırken güven duyabileceğiniz deneyimli, profesyonel uzman psikolog kadro ile psikolojik destek destek hizmeti ile yanınızdayız.
istanbul psikolog, online terapi, online psikolog tavsiye, en başarılı psikolog, psikolog randevu
Sizde kendinize uygun destek biçimine karar vererek ister online terapi, ister yüz yüze şeklinde destek isteğinde bulunabilirsiniz
Psikohelp Psikoterapi birçok alanda uzmanlaşmış ekibi ile psikolojik hizmetlerinin neredeyse tüm alanları için başvuru yapabilirsiniz
Yaşamımıza etki eden sorunları daha derinlikli bir yöntemle kendinizden başlayın
Sizi işlevsiz kılan döngüleri daha yakından tanıyın
Kendini daha bütünlüklü tanımak
Hayatınızın her evresi yaşanmaya değer
istanbul psikolog,
Bireysel terapi, psikolojik sorunların tedavisinin danışan ve ruh sağlığı uzmanı tarafından bire bir olarak yürütüldüğü oldukça yaygın bir terapi şeklidir. Bireysel terapi sırasında ruhsal durumunuzu, duygularınızı, düşüncelerinizi ve davranışlarınızı inceleme fırsatına sahip olursunuz. Bireysel terapi, psikoterapi veya konuşma terapisi olarak da adlandırılmaktadır. Danışanların, eğitimli bir ruh sağlığı uzmanı ile güvenli, yargısız ve gizlilik esasının bulunduğu bir ortamda bire bir çalıştıkları bir süreçtir. istanbul psikolog, online terapi, istanbul psikolog tavsiye, türk psikolog, şişli psikolog, avrupa yakası psikolog, psikolog randevu
Bireysel terapi, bireylerin duygularını, inançlarını ve davranışlarını keşfetmelerine, zorlayıcı veya travmatik anılar ile çalışmalarına, yaşamlarında değiştirmek istedikleri yönlerini belirlemelerine, kişisel hedefler oluşturmalarına, kendilerini veya başkalarını daha iyi anlamalarına ve istenen değişime yönelik çalışmalarına olanak tanımaktadır.
istanbul psikolog, online terapi, istanbul psikolog tavsiye, türk psikolog, şişli psikolog, avrupa yakası psikolog, psikolog randevu
istanbul psikolog
Bireysel terapide; depresyon, kaygı bozuklukları, obsesif-kompulsif bozukluk, travma sonrası stres bozukluğu, bipolar bozukluk, panik bozukluk, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, özgüven problemleri, stres yönetimi, öfke kontrolü, fobiler, sosyal anksiyete bozukluğu, kişilik bozuklukları, yeme bozuklukları, cinsel işlev bozuklukları, uyku bozuklukları, alkol ve madde kullanım bozukluğu, ilişki ve iletişim problemleri, duygudurum bozuklukları konuları çalışılmaktadır. istanbul psikolog, online terapi, istanbul psikolog tavsiye, türk psikolog, şişli psikolog, avrupa yakası psikolog, psikolog randevu
istanbul psikolog,
Bireysel terapide uzmanlar tarafından genellikle; Psikodinamik Terapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Şema Terapi, Kabul ve Kararlılık Terapisi, Çözüm Odaklı Terapi, Diyalektik Davranışçı Terapi, Bütüncül Psikoterapi, Varoluşçu Psikoterapi, Kişilerarası Psikoterapi yöntemleri uygulanır.
Her bir yaklaşım belirli özelliklere, güçlü yönlere ve faydalara sahiptir. Psikoterapi yaklaşımları, psikoterapistler için bir yol haritası görevi görür: Danışanlar ve sorunlarını anlama, çözümler geliştirme sürecinde onlara rehberlik eder. Bilinmesi gereken en önemli şey, psikoloğunuzun yardıma ihtiyacınız olduğunu düşündüğünüz alanda uzmanlığa sahip olup olmadığıdır. istanbul psikolog, online terapi, istanbul psikolog tavsiye, türk psikolog, şişli psikolog, avrupa yakası psikolog, psikolog randevu
istanbul psikolog,
Terapi genellikle; bireyin kendi isteği doğrultusunda sosyal yaşamına, ilişkilerine veya okul/iş yaşamına dair alanlarda işlevsellik kaybı yaşadığını ve sorunlarının içinden çıkamayacağını düşündüğü zamanlarda önerilmektedir.
Bunlara ek olarak birey; daha sağlıklı ilişkiler kurabilmek, yaşam kalitesini artırmak ve bu tür hedeflere ulaşabilmek için gerekli becerileri öğrenmek adına psikoterapi arayışında olabilir. Ayrıca kendini tanıma, performans geliştirme, zorlu yaşam olaylarıyla baş edebilme gibi kişisel gelişim alanlarında da psikoterapi başvuruları sıklıkla görülmektedir.
istanbul psikolog, online terapi,
Hedefler, terapötik sürece yön verir; danışman ve danışanın belirli bir yönde ilerlemesine yardımcı olur. Hedeflerin belirlenmesi danışanın aktif katılımı ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilir. Hedef belirleme kişisel bir deneyimdir.
Bireysel terapi seansları tipik olarak 45 ila 50 dakika sürmektedir. Tedavinin sıklığı ve süresi büyük ölçüde ihtiyaçlarınıza, tedavi hedeflerinize ve terapistin uygulamalarına göre değişkenlik gösterir. Seans sayısı bir yaklaşımdan diğerine değişim göstermektedir. Örneğin kısa süreli ve uzun süreli psikodinamik psikoterapinin standartlaştırılmış bir tanımı olmasa da, uzmanlar tarafından toplam seans sayısı ve tedavi süresi bakımından farklılık gösterdikleri konusunda genel bir fikir birliği bulunmaktadır. Uzun süreli psikodinamik psikoterapide, danışan ve terapist tipik olarak her yıl en az 40 seansla bir yıldan uzun bir süreçte tedaviyi sürdürürler. Öte yandan kısa süreli psikodinamik psikoterapide, psikoterapi bir yıldan az ve 40 seanstan az olacaktır. Bilişsel davranışçı terapi ise genellikle 12 ila 20 hafta boyu süren seanslar gerektirir.
Yaşamımıza etki eden sorunları daha derinlikli bir yöntemle kendinizden başlayın
Aile Çift danışmanlığı, ilişki danışmanlığı veya çiftler terapisi olarak da bilinen evlilik danışmanlığı, insanları yakın ilişkilerde destekleyen bir tedavi şeklidir . aile çift danışmanlığı, ayrılık veya gelişmiş yakınlık ve anlayış arayışında olan eşler için yararlı olabilir .
aile çift danışmanlığı tüm aile bireylerinin davranışlarını ele alan bir psikoterapi şeklidir. bu davranışların yalnızca bireysel aile üyelerini değil, aile üyeleri ve aile birimi arasındaki ilişkileri de incelemektedir. Bu nedenle, süreç genellikle bireysel terapi için harcanan süreden fazladır.
Aile & Çift terapisinde amaç sadece sorunlarını çözmek değildir. Çiftlere ve Ailelere bazı becerileri kazandırmak böylece ileride yaşayacakları sorunlarla başa çıkmalarını sağlar. bu yüzden hem terapi esnasında hem de terapi sonrası ilişkileri sağlıklı bir şekilde yürütmeyi amaçlar.
Aile Terapisine anne,baba,çocuklar ve kardeşler katılabilir.
Çift Terapisine partnerler katılabilir.
Evlenme korkusu
Ayrılık ve Boşanma
Aile ve Çift arası iletişim bozukluğu
İlişki bağımlılığı
Cinsel problemler
Travma
Aldatma
Evlilikte kıskançlık
gibi birçok konuda başvuru yapabilirsiniz.
Aile & Çift Terapileri ortalama 50 dk sürmektedir
Yaşamımıza etki eden sorunları daha derinlikli bir yöntemle kendinizden başlayın
Oyun ve oyuncaklar aracılığı ile çocukların kendilerini ve ihtiyaçlarını ifade etmelerine yoğunlaşan özel terapi türüne “oyun terapisi” denir. Oyun terapisi, çocukların bilişsel ve sosyal becerilerini, duygu ve düşüncelerini oyun ile ortaya koymalarını amaçlar. Oyun terapisti ise çocuğun ortaya koyduğu oyun dünyasına onunla birlikte girerek, çocuğun oyun dilini konuşur. Terapi sürecinin sonunda çocukların yaşadıkları duygusal sıkıntıları gidermeleri ve sağlıklı gelişimlerine ulaşmaları hedeflenir.
Her çocuğun kendi terapi süreci; kendi iyileşme temposuna, yaşadığı problemin konusuna, bu konunun gelişimsel olarak hangi dönemden kaynaklandığına ve ailenin sürece düzenli katılıma bağlı olarak değişir. istanbul psikolog – online terapi, online psikolog, türk psikolog,
Genellikle 2-10 yaş aralığındaki çocuklar oyun terapisinden faydalanabilirler. Alt sınır olarak ele alınan 2 yaş, gelişimsel olarak çocukların sembolik oyun oynamaya başlayabildikleri yaştır. Bu sebeple çocuğun kendisini sözle ifade etmesi beklenmeden, sembolik oyun oynamaya başlayan her çocuk faydalanabilir.
Bazen çocukların canını sıkan, onları üzen durumlar olur. Böyle zamanlarda çocuklarla oyun oynayıp, onlara yardım eden oyun abileri/ablaları vardır. Biz de seninle bir oyun abisine/ablasına gideceğiz.” Şeklinde kısa ve doğru bir açıklama yapmak önemlidir.
Oyun terapisin de ebeveynin katkısı çok önemlidir.
oyun terapisi süreci boyunca terapist aileyle görüşme halindedir
terapist uygun görürse ebeveynler çocukla birlikte oyun terapisine katılabilirler.
gibi birçok konuda çalışmaktadır.
Yaşamımıza etki eden sorunları daha derinlikli bir yöntemle kendinizden başlayın
Terapistler ergenlik çağındaki genç bireylerin kendilerini ve duygularını tanımalarını,öfkelerini kontrol etmelerinde yardımcı olur.
Ergenlik dönemi kişinin gelişim görevleri açısından bugüne kadar yaşamış olduğu aksamları, gerilemeleri çözebileceği bir zaman aralığıdır. en temel gelişim görevleri kimlik oluşturma, soyut gelişim, özdeşim, fiziksel büyüme, meslek seçimi, cinsel gelişimidir
Ergen terapisi genellikle 11-18 yaş arasını kapsamaktadır.
Reşit olmayan ergenlerle çalışırken, ilk görüşmede gerekli bilgiler ailenin de katılımıyla alınır. Danışan gizliliği ilkesine göre, ergen ve ailesiyle ister ayrı ister bir arada görüşülsün, gizlilik esası hem ergene hem de ailesine aktarılmalıdır. Ergenin uzmanla paylaştıkları, izni olmadığı sürece kimseyle paylaşılmaz. İstisna yapılan tek durum uzmanın, ergenin ya da başka birinin hayatının tehlikede olduğunu düşünmesidir.
Online Terapi ve Yüz yüze Terapi Alırken Sürecinizi Olumlu Etkileyecek Bazı Bilgiler