Arkadaşlıklar Neden Biter?

Psikohelp

Paylaş

Arkadaşlıklar Neden Biter?

Arkadaşlık, insanın hayatında var olan en önemli bağlantılardan biridir. Bir arkadaşınız olduğunda, iyi ve kötü günleri birlikte atabileceğiniz birisi vardır. Arkadaşınızla hafta içi bir gün akşam buluşma planı yapmak, yeni görülecek yerler keşfetmek, birlikte kaldığınızda film gecesi için bütün gece uyanık kalmak bazen paha biçilemez keyifler verir. Ancak arkadaşlıklar yadsınamayacak kadar önemli olsa da her zaman hayatımızın bir parçası olmayabilir. Bir arkadaşınızın onlarca yıldır veya yalnızca birkaç aydır sürekli yanınızda olması fark etmez; aranızdaki bağı sona erdirmek için farklı faktörler devreye girebilir. Bir arkadaşlığın sona ermesinin farklı nedenleri vardır. Aynı şekilde, hayatınızda değer verdiğiniz bir arkadaşınızın kaybına farklı tepkiler verirsiniz.

Arkadaşlar, sosyal etkinlikler sırasında veya zor zamanlarda destek sistemleri sırasında yanınızda bulunan bir birliktelikten ibaret değildir. Bir arkadaş, aile üyeleriyle aynı miktarda cesaret ve duygusal doyum sağlayabilir. Bu nedenle bir arkadaşlığın sona ermesi, kalp kırıklığı kadar acı verici olmaktadır.

Birbirinize Yetemeyebilirsiniz

 Normal şartlar altında, bir arkadaşlık genellikle masum niyetlerle başlar. Bu bağlantılar genellikle ortak bir zeminde kurulur: aynı televizyon programlarını beğenmek, benzer müzik türlerinden keyif almak ve hatta ortak hobiler edinmek. Ancak deyim yerindeyse “20 arkadaş 20 yıl oynayamaz”. Arkadaşların birinin diğerlerinden daha fazla büyüdüğü zamanlar vardır ve artık birbirleriyle uyumlanamamaya başlarlar. Bazen ilişkiyi başlatan çıkarlar, ilişkiyi sürdüremez. Diğer durumlarda, başlangıçta ortak bir zemin olarak başlayan arkadaşlıklar, arkadaşlar arasında farklı şeylere dönüştüğü için arkadaşlıklar başarısız olur.

Bir Kavga Her Şeyi Bitirebilir

İnsan olarak farklılıklarımız bizi renkli ve ilginç kılan şeylerden biridir. Herkesin aynı şeyi düşündüğü ve hissettiği bir dünya monoton ve sıkıcı görünecektir. Arkadaşlar için de aynı prensip geçerlidir. Arkadaşlıklar çatışma çözümünün uygulamalı olarak ele alındığı ilk noktalardan biridir ve farklı inanç sistemlerinin uyumunu öğretir. Bununla birlikte farklılıklar teşvik edilirken, o kadar kolay çözülemeyecek bazı anlaşmazlıklar ortaya çıkabilir. Arkadaşlıklar içerisinde yaşam tarzları için temel olan konularda farklı görüşlere sahip olduklarında, bu görüşler arkadaşlığın ilerlemesini engelleyebilmektedir.

Beklentiler Değişebilir

Arkadaşlar, akranlarından birtakım beklentilere sahip olduklarında bu biraz gerginlik yaratabilir. Düşük ve yüksek bakım gerektiren arkadaşların eşleştirilmesi zor olabilir. Bunun nedeni, bir tarafın diğerinin çok fazla şey yaptığını düşünmesi, diğerinin ise arkadaşlığı ilerletmek için daha fazlasının yapılabileceğine ikna olmasıdır. Beklentilerin sürekli çatıştığı durumlarda bu, arkadaşlığın sonunu getirebilir.

Bir arkadaşın değeri paha biçilemez olabilir. En karanlık anlarınızda uzanacak, gülecek ve hayatın olağanüstü yanlarını birlikte düşünecek birine sahip olmak, olumlu ruh halinizde büyük bir sıçramaya neden olabilir. Bu sosyal bağlantı o kadar önemlidir ki, yaşlılıkta hayatın korunmasına yardımcı olmaktadır. Bir arkadaşınızı kaybettiğinizdeki bu acı derinden yaralayabilir. Bu kaybı yönetmek için atmanız gereken birkaç adım var:

Kendinize Öncelik Vermeyi Öğrenin

Bir arkadaşınızı kaybettiğinizde, kaybın acısına kapılmak kolaydır. Bu, iyi oluş haliniz için sağlıksız olabilecek önemli bir yas dönemi anlamına gelebilir. Bir kaybın etkisini hissetmenize izin vermek takdire şayan bir adım olabilir. Ancak bu süreklilik haline gelmemelisiniz. Yürüyüşe çıkmak, egzersiz yapmak, kayıplarla dolu hayatı öğrenmek, bir arkadaşınızın yokluğunu yönetmek için sizi daha iyi bir ruh haline sokabilir.

Diğer Arkadaşlarla Bağınızı Güçlendirin

Bir arkadaşın kaybı, hayatınızda mevcut olan diğerlerinin önemini vurgulamaya yardımcı olabilir. İçinde bulunduğunuz sosyal çevreniz büyümenize ve mutluluğunuza yatırım yapan insanları içeriyorsa bu konuda adım atmak için iyi bir fırsattır. Bu arkadaşlarla zaman geçirebilir ve ilişkinizi geliştirebilirsiniz. Şimdi bulunduğunuz an, arkadaşlığınızı nasıl geliştireceğinizi değerlendirmek için harika bir zamandır.

Klinik Psikolog Zeynep Sürücü

Arkadaşlıklar Neden Biter?,dosluk,beklenti,mutluluk,arkadaş,kaybın,acı,

istanbul psikolog,şişli psikolog,beşiktaş psikolog,online terapi,online psikolog,en iyi psikolog,psikolog ücretleri,ücretsiz psikolog,istanbul tavsiye psikolog,psikolog randevu,psikolojik destek,psikolojik danışmanlık,psikoloji,psikoterapi,psikolog,ünlü psikologlar,başarılı psikologlar,online psikolog tavsiye,erkek psikolog,kadın psikolog,psikolog istanbul,psikolojik rahatsızlıklar,psikolojik ilk yardım,psikolojik test,psikohelp,mecidiyeköy psikolog

Alt Başlıklar


Alt başlık bulunamadı.

Yorum Yap

Yorumunuz değerlendirmeye alındı.

Yorumlar

Hem Online Terapi hem yüz yüze Terapi Seçenekleri

Psikohelp Uygulamasını İndirin

herohero
heroheroheroherohero
50bin +

kullanıcı Psikohelp'e güveniyor

Yardım

Canlı Destek

Bize Ulaşın

0 (212) 216 23 67

Psikohelp Uygulamasını İndirin

herohero

© 2024 Psikohelp Tüm Hakları Saklıdır

0 (212) 216 23 67

Sorularınız mı var? Bizimle Konuşun
Yardımcılarımızdan birini seçerek devam edin
Canlı Destek 1
Canlı Destek
Aktif
Canlı Destek 2
Canlı Destek
Aktif
Canlı Destek 3
Canlı Destek
Aktif