Ayrılma Anksiyetesi
Psikohelp
Paylaş
Ayrılma Anksiyetesi
Ayrılma anksiyetesi, bağlanma figüründen ayrılma durumunda veya ayrılma beklentisinde aşırı endişe duyması halidir. Bir çocukluk dönemi bozukluğu olarak tanımlanmıştır. Bu durum yetişkinlikte de görülebilmektedir. İlk çocukluk döneminde anneden ya da babadan ayrılma kaygısı taşımak normal bir durum olarak görülebilir yalnız bu davranışların aşırıya kaçması patolojik bir durum olarak yorumlanır. şişli psikolog Bu dönemde kişi bakım vereni ile güvenli bir bağ kurmadığında yetişkinlik döneminde çeşitli psikopatolojiler ortaya çıkmakta ve ilişkilerinde problemler oluşmaktadır. Ayrıca bu kişilerin ebeveynlerinin aşırı koruyucu olduğu araştırmalarca bildirilmektedir. Yetişkinlerde görülen ayrılık anksiyetesi tıpkı çocukluk dönemindeki gibidir. Anne babasından ayrıldığında çocuk çok yoğun kaygı yaşıyor ise bu gelişimini olumsuz yönde etkiler. Bu çocuk ilerleyen dönemlerde kaygı problemi yaşar. mecidiyeköy psikolog Ayrılma Anksiyetesi Yetişkinlerde yaşanan ayrılık anksiyetesi şu şekildedir; Yetişkinin yaşamında bağlandığı kişilerin sayısı sınırlı olmasının yarattığı stres. Sınırlı kişisel ilişkiler yalnızlık kaygısına da neden olur. Kişi kaygıları nedeniyle bağlandığı kişilerden uzaklaşmak istemez. Bu durum sosyal yaşamını olumsuz etkiler. Diğer yandan da sosyal ilişkilerindeki sınırlılıklar rahatsız hissettirir.
-Başka bir şehre iş görüşmesine veya okula gitmesi gerektiğinde ailesi ya da arkadaşları ile arasında oluşacak mesafeden dolayı gitme kaygısı duyma huzursuz olma -Uykuya dalma güçlükleri kabuslar görme bu kabusların içeriği (ayrılma) ile ilgili. Başka bir yerde kalındığında hissedilen huzursuzluk üzüntü ve korku hali. -Yakın ilişki kurduğu kişilerden ayrıldıktan sonra çıkan kaygı belirtileri huzursuzluk, kalp çarpıntısı mide bulantısı kas gerginliği vb. beşiktaş psikolog Yetişkinlerde ayrılık kaygısı sadece romantik ilişkilerden ibaret değil kişinin bağlanma yaşadığı anne baba kardeş ve arkadaşları içinde geçerlidir. Kaygı yaşayan kişi ile birlikte yaşayan diğer insanlar içinde bu durum çok zordur kaygı taşıyan kişi bu kaygıları ile yakınındaki kişileri sıkabilir bunaltabilir. Kişi bekar veya arkadaşlık ilişkileri sınırlı ise anne babasını kaybetmekten daha çok korku ve endişe duyar. Bu durumdan dolayı aile ilişkilerini sıklıkla sorgular gelecek ile ilgili endişeler duyar. online terapi Yetişkinlerde ayrılık kaygısı kadınlarda erkeklerden daha fazla görülmektedir. Ayrılık kaygısı yaşayan kişiler de bazı psikolojik sorunlar birlikte görülebilir. Yaygın anksiyete bozukluğu, sosyal kaygı bozukluğu, depresyon, panik bozukluk vb. Ayrılma kaygısı belirtileri, terleme, hızlı kalp, nefes kısalığı ve titreyen fiziksel hisler gider. Bu kelimeyi rahatsız edici ve kısa verici olabilir, ki bu kaygının kısır döngüsüne yol açabilir.
Psikolog: Tuba Atış
anksiyete,Ayrılma Anksiyetesi,çocuk,kaygı
anksiyete,Ayrılma Anksiyetesi,çocuk,kaygı
anksiyete,Ayrılma Anksiyetesi,çocuk,kaygı istanbul psikolog,beşiktaş psikolog,şişli psikolog,online terapi,online psikolog,en iyi psikolog,tavsiye psikolog,psikolog ücretleri,istanbul psikolog çağrışım
Alt Başlıklar
Alt başlık bulunamadı.
Psikohelp Uygulamasını İndirin
kullanıcı Psikohelp'e güveniyor
Psikohelp Uygulamasını İndirin
© 2024 Psikohelp Tüm Hakları Saklıdır
0 (212) 216 23 67