Psikoterapiden En İyi Nasıl Yararlanılır

Psikoterapiden En İyi Nasıl Yararlanılır

Kronik stres, yüksek tansiyon ve kalp hastalığı gibi fiziksel sağlık sorunlarına yol açabilir. Ayrıca anksiyete ve depresyon gibi zihinsel sağlık koşullarını da kötüleştirebilir. Psikoterapi, hayatınızı ele geçirmemesi için stresi nasıl yöneteceğinizi öğrenmenize yardımcı olabilir.

Psikoterapinin Faydaları

“Konuşma terapisi” olarak da bilinen psikoterapi, insanların bir terapistle yaşadıkları zorluklar ve duygular hakkında konuştuğu bir süreçtir. Anksiyete ve depresyon gibi zihinsel sağlık durumları için etkili bir tedavi olabilir. Psikoterapinin aşağıdakiler dahil birçok faydası vardır:

Psikoterapi Ruh Halinizi İyileştirebilir

Depresyon ve anksiyete gibi duygudurum bozuklukları son derece yaygındır. Aslında, Ulusal Ruh Sağlığı Enstitüsü’ne göre, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki her beş yetişkinden yaklaşık biri, herhangi bir yılda bir akıl sağlığı bozukluğu yaşıyor. Psikoterapi duygudurum bozuklukları için etkili bir tedavi olabilir. JAMA Psikiyatri dergisinde yayınlanan bir araştırma, psikoterapinin depresyon tedavisinde ilaç kadar etkili olduğunu buldu.

Psikoterapi Stresi Azaltmanıza Yardımcı Olabilir

Stres hayatın normal bir parçasıdır, ancak bunaltıcı olabilir. Kronik stres, yüksek tansiyon ve kalp hastalığı gibi fiziksel sağlık sorunlarına yol açabilir. Ayrıca anksiyete ve depresyon gibi zihinsel sağlık koşullarını da kötüleştirebilir. Psikoterapi, hayatınızı ele geçirmemesi için stresi nasıl yöneteceğinizi öğrenmenize yardımcı olabilir.

Psikoterapi İlişki Sorunlarınızı Çözmenize Yardımcı Olabilir

İlişkiler hayatımızın temel bir parçasıdır. En çok ihtiyacımız olduğunda bize destek ve sevgi sağlayabilirler. Ancak aynı zamanda bir çatışma ve stres kaynağı da olabilirler. İlişkilerinizde zorluk yaşıyorsanız, psikoterapi sorun alanlarını belirlemenize ve çözümler bulmanıza yardımcı olabilir.

Psikoterapiye Ne Zaman Başlanmalı

Olumsuz Duygular Tarafından Bunalmış Hissediyorsanız

Üzüntü, kaygı veya öfke gibi olumsuz duygular tarafından boğulmuş hissediyorsanız, psikoterapi bunlarla sağlıklı bir şekilde nasıl başa çıkacağınızı öğrenmenize yardımcı olabilir. Terapi sırasında, sıkıntınıza neden olan düşünce ve duyguları keşfedecek ve yeni başa çıkma becerileri geliştirmeye çalışacaksınız. Terapistinizin desteği ile kendinizi daha iyi hissetmeye ve günlük yaşamınızda daha etkin çalışmaya başlayabilirsiniz.

Travmatik Bir Olayla Başa Çıkmakta Zorlanıyorsunuz.

Doğal afet, araba kazası veya sevdiğiniz birinin ölümü gibi travmatik bir olay yaşadıysanız, korkmak, yalnız ve çaresiz hissetmek yaygındır. Psikoterapi, destek sağlayarak ve yeni başa çıkma becerileri geliştirmenize yardımcı olarak iyileşme sürecinizin önemli bir parçası olabilir. Terapi yoluyla, olanları anlamlandırmaya başlayabilir ve travmanın neden olduğu duygusal yaraları iyileştirmeye başlayabilirsiniz.

İlişki Sorunlarınız Yaşıyorsanız

Aile üyeleri, arkadaşlar veya romantik partnerlerle ilişkilerinizde zorluk yaşıyorsanız, psikoterapi iletişimi geliştirmeye ve çatışmayı çözmeye yardımcı olabilir. Terapide, daha tatmin edici ve tatmin edici ilişkilere yol açabilecek başkalarıyla ilişki kurmanın yeni yollarını öğreneceksiniz. Ayrıca, ilişki sorunlarınıza katkıda bulunabilecek davranış kalıpları hakkında fikir edineceksiniz.

Psikoterapiden En İyi Nasıl Yararlanılır

Güvendiğiniz Bir Psikoterapist Bulun

Kendinizi güvende hissettiğiniz ve güvenebileceğiniz bir terapist bulmanız önemlidir. Bu kişi bazı zor zamanlarda size yardım edecek, bu yüzden onlara güvenme konusunda rahat hissetmeniz çok önemlidir. Başlamanın iyi bir yolu, tanıdığınız ve güvendiğiniz kişilerden tavsiye istemektir. Birkaç adınız olduğunda, nitelikleri ve terapiye yaklaşımları hakkında daha fazla bilgi edinmek için araştırma yapın. Klinik psikolog birisinin yanı sıra yöntemleri ihtiyaçlarınıza ve hedeflerinize uygun birini seçtiğinizden emin olun.

Terapide Açık ve Dürüst Olun

Terapiden en iyi şekilde yararlanmak için terapistinize karşı açık ve dürüst olmanız önemlidir. Bu, tartışılması zor olsalar bile, sizi rahatsız eden şeyler hakkında konuşmaya istekli olmak anlamına gelir. Aynı zamanda terapistin tavsiyelerini ne kadar iyi uyguladığınız konusunda dürüst olmak anlamına da gelir. Bir şeyi tartışırken rahat değilseniz veya ilerleme kaydetmediğinizi düşünüyorsanız, sorunu çözmenize yardımcı olabilmeleri için terapistinizle konuştuğunuzdan emin olun.

Terapi Dışında Kendi Rolünüzü Yapın

Terapi yardımcı olabilirken, zihinsel sağlığınızı iyileştirme söz konusu olduğunda, denklemin yalnızca bir parçasıdır. Kalıcı sonuçlar görmek için, terapi seansları dışında da üzerinize düşeni yapmanız önemlidir. Bu, gevşeme teknikleri uygulamak, düzenli egzersiz yapmak, sağlıklı beslenmek, yeterince uyumak ve uyuşturucu ve alkolden kaçınmak gibi şeyleri içerebilir. Ek olarak, seansta olmadığınızda bile ilerleme kaydetmeye devam edebilmeniz için terapistiniz tarafından verilen ev ödevlerini takip ettiğinizden emin olun.

Tedaviye Düzenli Olarak Devam Edin

Terapiden en iyi şekilde yararlanmanın bir başka anahtarı da düzenli olarak seanslara katılmaktır. Bu, terapistinizle bir ilişki kurmanıza ve sorunları çok bunaltıcı hale gelmeden zamanında çözmenize olanak tanır. Elbette, hayatın yoluna girdiği ve istediğiniz sıklıkta terapiye gitmenizi engellediği zamanlar olabilir. Ancak, hedeflerinizi takip edebilmeniz için mümkünse haftada en az bir kez katılmaya çalışın.

Psikoterapiyi düşünüyorsanız, potansiyel faydaları ve tedaviden en iyi şekilde nasıl yararlanabileceğinizi anlamak önemlidir. Psikoterapi, ruh halinizi iyileştirmenin, stresi azaltmanın ve ilişki sorunlarını çözmenin etkili bir yolu olabilir. Terapiden en iyi şekilde yararlanmak için güvendiğiniz bir terapist bulmanız, terapide açık ve dürüst olmanız ve terapi dışında üzerinize düşeni yapmanız önemlidir. Olumsuz duygular tarafından boğulmuş hissediyorsanız, travmatik bir olayla başa çıkmakta zorluk çekiyorsanız veya ilişki sorunları yaşıyorsanız, psikoterapi yardımcı olabilir.

istanbul klinik psikolog tavsiye
Psikoterapi

Psikoterapiden En İyi Nasıl Yararlanılır,stres,kaygı,depresyon,terapi,

Psikoterapiden En İyi Nasıl Yararlanılır,stres,kaygı,depresyon,terapi,

Psikoterapiden En İyi Nasıl Yararlanılır,stres,kaygı,depresyon,terapi,

Psikoterapiden En İyi Nasıl Yararlanılır,stres,kaygı,depresyon,terapi,

Psikoterapiden En İyi Nasıl Yararlanılır,stres,kaygı,depresyon,terapi,

Psikolog, öneri,Anadolu, yakası psikolog öneri, avrupa yakası psikolog, öneri, en iyi psikolog avrupa yakası, istanbul psikolog tavsiye, ücretsiz psikolog, istanbul psikolog fiyatları, psikolog ücretleri, istanbul psikolog, şişli psikolog, psikolog ücretleri, online terapi, psikolog fiyatları, pedagog, psikolog randevu, psikolog merkezi, psikolojik testler, online terapi, yetişkin terapi ,çocuk-ergen terapi, aile-çift terapi, hipnoz terapi, çocuk ergen, cinsel terapi, terspist, panik atak, özgüven, depresyon, ilişki problemi, travma, okb, vesvese, takıntı, obsesif kompalsif bozukluk, kişilik bozukluğu, paranoid, kişilik bozukluğu, narsizim, narsisizm, borderline, kişilik, bozukluğu, çekingen, anksiyete, kaygı, sosyal fobi, çekingenlik, kararsızlık, kapalı yer korkusu, klostrofobi, hassas bağırsak sendromu, erken boşalma, iktidarsızlık, erektil disfonksiyonel bozukluk, vajinismus, Adalar, Arnavutköy, Ataşehir, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beykoz, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Çatalca, Çekmeköy, Esenler, Esenyurt, Eyüpsultan, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kadıköy, Kağıthane, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sarıyer, Silivri, Sultanbeyli, Sultangazi, Şile, Şişli, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar ve Zeytinburnu, Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankır,ı Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Uşak, Van, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce, psikolog,psikolog ekşi,kadın psikolog,ünlü psikolog,en başarılı psikolog,tesettürlü psikolog,klinik psikolog nedir,psikolog ücretleri,psikolog atama puanları,psikolog nasıl olunur,psikolog online terapi online psikolog,klinik psikoloji,Çocuk psikoloğu,endüstriyel ve örgütsel psikoloji,klinik olmayan psikoloji,psikolog taban puanları 2022,online psikolog ile online terapi,psikolog online psikolog,terapi ne demek,terapi,çift ​​terapisi,

Psikolog, öneri,Anadolu, yakası psikolog öneri, avrupa yakası psikolog, öneri, en iyi psikolog avrupa yakası, istanbul psikolog tavsiye, ücretsiz psikolog, istanbul psikolog fiyatları, psikolog ücretleri, istanbul psikolog, şişli psikolog, psikolog ücretleri, online terapi, psikolog fiyatları, pedagog, psikolog randevu, psikolog merkezi, psikolojik testler, online terapi, yetişkin terapi ,çocuk-ergen terapi, aile-çift terapi, hipnoz terapi, çocuk ergen, cinsel terapi, terspist, panik atak, özgüven, depresyon, ilişki problemi, travma, okb, vesvese, takıntı, obsesif kompalsif bozukluk, kişilik bozukluğu, paranoid, kişilik bozukluğu, narsizim, narsisizm, borderline, kişilik, bozukluğu, çekingen, anksiyete, kaygı, sosyal fobi, çekingenlik, kararsızlık, kapalı yer korkusu, klostrofobi, hassas bağırsak sendromu, erken boşalma, iktidarsızlık, erektil disfonksiyonel bozukluk, vajinismus, Adalar, Arnavutköy, Ataşehir, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beykoz, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Çatalca, Çekmeköy, Esenler, Esenyurt, Eyüpsultan, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kadıköy, Kağıthane, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sarıyer, Silivri, Sultanbeyli, Sultangazi, Şile, Şişli, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar ve Zeytinburnu, Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankır,ı Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Uşak, Van, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce, psikolog,psikolog ekşi,kadın psikolog,ünlü psikolog,en başarılı psikolog,tesettürlü psikolog,klinik psikolog nedir,psikolog ücretleri,psikolog atama puanları,psikolog nasıl olunur,psikolog online terapi online psikolog,klinik psikoloji,Çocuk psikoloğu,endüstriyel ve örgütsel psikoloji,klinik olmayan psikoloji,psikolog taban puanları 2022,online psikolog ile online terapi,psikolog online psikolog,terapi ne demek,terapi,çift ​​terapisi,

istanbul klinik psikolog tavsiye
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Comments

Related posts